Mommies beli baju newborn brapa helai ye ?

Cukup tak kalau saye beli baju newborn 15 helai je, barut 5 , bedung 5 ? Ramai cakap baby cepat besar kan

63 Balas

Sy beli newborn 4 pasang je. Baby lahir 2.95kg. Bila timbang sebulan 4.2kg tu baju newborn dah ketat bila pakai. Better jgn beli saiz newborn byk sgt. Baby cpt bsr. Hehehe

baju newborn 4 helai ja sy beli , selebihnya 3-6month je saiz ,, bedung sy beli 7 utk buat selimut skli .. barut Alhamdulillah xkena beli dah . byk guna yg lama2 ja .

Saya harap adalah mommies yg perasan komen saya ni . Saya nak tanya , baby newborn perlu tukar baju berapa kali sehari ? 2 kali okay kan ? Ke sekali je lepas mandi ?

4y ago

Aah sy pon cm tu muntah ke xkne susu ke tkr trus

Sya yg belum bersalin ni pun beli newborn 2-3 helai je..yg lain semua 3-6...ramai nasihatkan takyah beli bnyak sbb kadang langsung tak pakai😁

5y ago

Total baju baby ada brapa helai sblom lahir ? Lahir nnti awak beli lg ye ?

Saya rs cm byk je sis beli baju ni. Lebih dari cukup. Saya beli size NB no xsampai 5 helai. Lain saya beli size 3-6, 6-9 cm tu atau beli size s/m

saya beli 3 helai je untuk new born untuk syarat bwak gi hospital..sbb bju kakak gan abg nya dah ada..so x yah la beli bnyak2 lagi😆😆

Banyak beli tu sis. Mmg dah cukup sgt. Baju newborn selalu pakai kejap je sbb baby cepat besar. Barut dan bedung pun xpakai lama biasanya.

Sya bli newborn 7 psang jek, yg lain sume 0-3 bulan and 3-6 bulan...tkot baby nty cpt besa 🤭🤭 barut, bedung xbli lgi 😅😅

Byknye baju newborn sampai 15helai. Baby cepat mbesar sis. Saya tak beli pun baju saiz newborn. Saya beli saiz 3-6 bulan ke atas.

Byk nye nkk beli bj newborn tu.. Sy bj newborn 2 helai je... Yg lain sume 6-12..ni anak sy br 5bln lebih.. Ngam2 dah ha bj 6-12..