Nk tanya ad tak baby yg lepas cucuk kat bahu jd mcm anak saya

Cucuk ni dah lama masa balik hospital lg..ni baby dah 1 bulan 2 3 hri ni baru nampak bahu dia jadi macam ni..bahaya tak ye

Nk tanya ad tak baby yg lepas cucuk kat bahu jd mcm anak saya
5 Balas

Tu suntikan BCG rasanya, mmg dia akan tinggalkan kesan mcm tu, kdg dia akan bernanah jg sikit, tu mksudnya suntikan tu menjadi...kalau x da kesan langsung bererti suntikan tu x menjadi, jadi anak perlu ambil sekali lagi suntikan tu masa Tahun 1 nnt...ni pengalaman anak2 saya sebelum ni, tp alhamdulillah semua anak saya menjadi suntikan BCG yg pertama...

2mo ago

ok tq sis

ni sbb suntikan bcg ni sis. bahu anak sy pun mcm ni. kalau keluar nanah tu maksudnya suntikan tu menjadi. takyah risau ye. bila nanah dah hilang nnt akan ok

ni mcm cucuk bcg...rasanya normal je. tp esok bby ada checkup sebulan, sy nk tanya misi juga sbb kakak dia tak naik mcmni.

BCG tu. Nanti lama2 akan bernanah n pecah sendiri. Lepastu baru tinggalkan kesan. Jgn buat apa2. Biarkan je.

Normal jer jangan sentuh atau letak apa apa.Biarkan saja,lama lama dia akan ok.