Hi momies ada yang pernah dapat ubat ni tak? Boleh share pengalamam

Couples weeks ni keputihan macam pelik so tadi dah ke kk untuk check and doc bagi ubat ni agak seram ye cara guna😂

Hi momies ada yang pernah dapat ubat ni tak? Boleh share pengalamam
7 Balas

Saya pakai sekali je then after 2 minggu datang semula keputihan, saya cuba amalkan rendam dgn air garam setiap malam sebelum tidur lpstu bilas bersih2 jgn bilas pakai sabun, cubalh ikhtiar guna rendaman air garam, elok juga alhamdulillah keputihan pun dh berkurang

saya dh dua kali pakai ni mmg elokk. tpi yg ni kering kena basahkan dulu tgn pon bersih bru masukkan pakai jari . kalau yg 30week keatas sbb baby dh kebawah.

Masukkan je guna tangan n tolak guna jari sndiri. Xperlu guna alat yg die bagi pun xpe sbb mcm scary sikit kan nk masuk guna alat die tu.

2y ago

Betul tpi saya mintak tlg husband buat kn xberani buat sendiri😂

Saya pakai sekali je terus kekurangan dah keputihan saya. Masa tu saya dah 3rd trimester

2y ago

Saya pun saya tgh 30 weeks keputihan jdi ketul and kuning sikit

Saya dah 3x insert ubat ni. Kalau rasa seram nak masuk sndri mintak tolong husband

2y ago

1st tu dari private sbb masa tu baru dlm 8w pregnant dan belum bukak buku pink. 2nd & 3rd kk tp sy ni dah kira max dah guna ubat ni. 2nd tu sy kena buat swab hvs sbb keputihan dah warna kuning dan miss v gatal yg amat! Ambik sample dan sy gbs . Yg 3rd dose bgtau doc sbb keputihan ada balik tp xde gatal cuma selalu keluar and dia ckp boleh ambik cuma last dose jela. Skrg dah ok xde keluar cuma kalau keluar lagi sy kena ambik sample lgi la.

dun worry.. xsakit pun. insert n tolak dgn jari

boleh awak cerita pelik macam mana ya.

2y ago

Keputihan masa awal pregnant mmg ada tpi bape minggu ni mcm ketul and kuning sikit