Craving Kopi

Coffee apa yg rendah caffeine ? Before peegnant setiap hari minum . Ni dah 2 bulan tak sentuh , sekarang teringin nak minum tp takut . #sharepengalaman

9 Balas

Sama mcm saya. “Coffee addicted” 😅 Awak boleh je minum coffee atau minuman yg ada caffeine, just jgn terlalu kerap atau minum dlm kuantiti yg byk. Pastikan awak jarak pengambilan minuman yg ber“caffeine” sekurang-kurangnya 3jam selepas awak makan ubat / vitamin / supplement. Sbb caffeine akan menganggu penyerapan zat2 dr ubat / vitamin / supplement yg awak ambil.

boleh amek decaf coffee. banyak je jual now. kalo decaf boleh minum tanpa bersalah. kalo suka starbucks boleh request utk decaf coffee. if coffee a cup or two max per day should be ok. caffein comes in varies. even dlm tea, choc pun ada caffein so make sure not more than 200mg per day. 💖

boleh minum sikit. saya coffee lover. masa 1st trimester saya minum seminggu sekali jee. 😅 actually boleh jee sehari secawan. biasa saya minum cappuccino kee mocha kee latte. 3in1 pon boleh cuma berpada laa sebab banyakk gula. seminggu sekali okay jee.

3y ago

Dr weeks brp awak minum ye ?

Boleh je sis😃 x elok utk baby n hb kalau byk sgt mnum.. 1 mug sehari dah ckup dh. Cma nti dekat2 tarikh appointment klinik stop ambk mana2 caffein, nti hb susah naik. Byk hal pulak kalau detect hb low nt😅😅

3y ago

Dari awal pregnancy dah boleh consume sis tp better sis tya doc@nurse dulu. Sy ambk maltofer sb xleh telan zincofer tu, muntahhh terus. Maltofer ni sedap rasa coklat susu, kunyah2 gitu je

semalam sy pi checkup Kat hospital shah alam doc ada ckp bleh minum coffee Dan tea Tpi skit lps tu klo bleh no sugar no milk Tpi sy start mgandung mmg xminum sbb Takot hb low 😊

Coffee lover here. 🤗 saya hari2 minum coffee but limited to satu cawan sahaja. Ada safe caffeine intake amount utk pregnancy. I'm 23 weeks now.

3y ago

Awak start minum dr weeks ke berapa ? Saya baru 7 weeks . Boleh tak minum ?

Coffee decaf ada sis. Tp kalau nak minum kopi setakat 1 mug sehari xde masalah.

byk saya baca kata tak lebih secawan sehari should be okay

Sy duk trigin nk mnum kopi. Tp now dh 22mggu isau nk mnum