Putih telur

Cd 12 keluar putih telur,check Opk negative.ada Ka macam tu ,keluar putih telur Opk negative 2-3 hari Opk positif tapi putih telur tak ada? Nak ikut yang mana ya?#pleasehelp

6 Balas

EWCM keluar sebab estrogen tinggi, OPK +ve sebab LH tinggi. estrogen tinggi akan trigger LH naik tinggi. jadi memang normal EWCM akan keluar dulu few days sebelum OPK +ve. seeloknya once dah dapat EWCM, terus je BD tiap hari/selang sehari sampai OPK +ve dan -ve semula. semua tu termasuk dalam range waktu subur.

Egg white nii keluar sebelum dapat OPK +ve. Time OPK +ve mmg takde egg white. Kalau boleh pakai OPK size 6mm dkt shopee norsinar yahya. OPK size besar nii lagi bagus bandingg dgn OPK size kecikk.

Pengalaman sya.. OPK positif xde keluar putih telur pun ok yg ptg positif.

Saya menyampah guna OPK. 😂 Jadi saya ikut keluar putih telur mentah tu.

4mo ago

Syukur... Allah didik kami reda, dan Allah kurniakan kami zuriat. Nak masuk 2 tahun dah zuriat kami. All the best bagi yg belum Di kurniakan zuriat. Baca surah Ali Imran dan terjemahannya. Kalian akan jumpa suatu kisah yg indah untuk dijadikan panduan dlm menginginkan zuriat.

dua2 pun bley.. kte kne grab ape pun pluang yg ade..🤩

ikut yg putih telur tu

4mo ago

mcm mne nk tau putih telur tu kluar?