Putih telur

Cd 12 keluar putih telur,check Opk negative.ada Ka macam tu ,keluar putih telur Opk negative 2-3 hari Opk positif tapi putih telur tak ada? Nak ikut yang mana ya?#pleasehelp

6 Balas

EWCM keluar sebab estrogen tinggi, OPK +ve sebab LH tinggi. estrogen tinggi akan trigger LH naik tinggi. jadi memang normal EWCM akan keluar dulu few days sebelum OPK +ve. seeloknya once dah dapat EWCM, terus je BD tiap hari/selang sehari sampai OPK +ve dan -ve semula. semua tu termasuk dalam range waktu subur.