Hb Low kurang darah

Cara untuk menambahkan darah..? Tapi terlebih darah nnti darah tinggi pula..huhu😅 Checkup nurse ckp 9.6..😑 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #darahrendah #pengalaman

18 Balas

Seminggu sebelum checkup i make sure 1. i minum pati pomegranate gulsan bancuh buat air (2-3 sudu/hari) ambil dgn ubat. (tp yg ni i minum setiap hari sebab i suka pati pomegranate) 🤭 breakfast hari checkup i minum gulsan + ubat. 2. mkn banyak buah betik, mangga, jambu batu, sayur hijau + ulam2 3. tak minum tea, coklat, kopi (lepas checkup hb naik cantik baru minum sbb craving kan 😆) Alhamdulillah last checkup hb dri 10.4 naik 11. Harap dpt membantu you dear.