Hb Low kurang darah

Cara untuk menambahkan darah..? Tapi terlebih darah nnti darah tinggi pula..huhu😅 Checkup nurse ckp 9.6..😑 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #darahrendah #pengalaman

18 Balas

makan buah jambu batu setiap harii.. hb saya dlu 8.4 ja..selepas amal kan makan buah tue hb saya naik

Awak mkn ubat dgn air oren sunquick yg original taw 1sudu cmpur air masak sikit..nnti Hb naik

2y ago

Haa xpe xpe mana2 yg nurse suggest..smua okey..asalkan tekak kita boleh trima utk telan..😄😄😄 takecare ya sis☺️

makan delima,kerang,paru goreng mcm keropok,,sedap..insyaallah blh naikkn hb sis

Boleh try minum susu kambing setiap hari. Saya dari hb 10.8 naik 12.1, alhamdulillah

2y ago

👍💪😉

Makan folid acid sis untuk tambah darah

2y ago

folid acid masih boleh mkn ker..klu awal kehamilan mungkin ok..🙄 16week+ tu pun dah kena tukar ubat, tapi skg da 23week..tu pun doc suruh tukar..sebelum ne obimin jer.

im suggest, jus mamariam....

2y ago

hb saya dari 9.6 now 11.5 alhamdulillah. ubat tmbh darah tetap kena mkn.

mnm susu rizqi kurma

air jambu