Bahayanya gadjet

Cara macam mana nak anak tak bosan dengan mainan dan tak perlu gadjet seperti tv, telefon pintar untuk hilangkan boring dorang?

1 Balas

Sebenarnya awak kena buat activity dengan dia. Barulah dia akan focus dan tak bosan. Leceh sikit bila kita kena kerja tapi saya perasan, bila saya main puzzles atau blocks dengan anak saya, dia tak sentuh tv / phone pun. Tapi bila biar dia sorang sorang, dia akan mula cari gadgets. Awak boleh ajak dia bersukan or buat aktiviti sama sama. Yang penting parents kena involved