Bolehkah ibu hamil makan berkat orang meninggal

Bun mitos atau fakta sih bumil gk boleh makan berkat dari org mninggal atau dari tahlilan orang mninggal? Sebenernya bolehkah ibu hamil makan berkat orang meninggal?

7 Tanggapan

Bun jangan terlalu percaya sama mitos kehamilan seperti itu, jadi kalau ditanya bolehkah ibu hamil makan berkat orang meninggal ya gapapa bun selama itu makanan mateng.

Bolehkah orang hamil makan berkat orang meninggal ya gapapa bun, kalau memang makanannya matang. Menurutku gausah percaya mitos-mitos kaya gitu yaa bun.

Bolehkah orang hamil makan berkat orang meninggal tentu boleh bun kalau itu makanannya matang. Kalau mentah baru gak boleh bun hehe.

Bolehkah ibu hamil makan berkat orang meninggal, boleh kok bun kalau makanannya memang matang, gak usah percaya sama mitos-mitos kaya gitu bun.

Kalau ditanya bolehkah ibu hamil makan berkat orang meninggal boleh dong bun asal bukan makanan mentah.

Ingin mengetahui.. Bolehkah orang hamil makanan makan dr orng berkat meninggal

boleh aja yg pntg mknn nya dimasak matang sempurna

4y ago

Ini di kasih nya bakso sama sembako mentahan bun ?