Face shaming

Hi bumil, saya sejak masuk usia 5 bulan pregnant dah makin nampak perut dan muka pon mengembang hidung mulut memang mengembang. Pastu saya memang terasa sikit la sebab kawan² kerja ramai yg tegur paling terasa bila adik beradik sendiri tegur mungkin niat tu cuma nak melawak tapi bila kerap² saya jadi malu dgn rupa sendiri. Sebab sya dulu sebelum kawen dan pregnant jenis yg kecik molek je orgnya pastu bila dah jadi perubahan mcm ni mmg sya sedih. Bila ambik gmbr pon mmg nmpk lain la dri dulu. Sya insecure dgn diri sendiri. Ada bumil yg senasib dgn sya tak 🥺

4 Balas

Saya pun jenis kurus n rendah sblum ni. Bile dah gemuk ni mmg nmpk la, Pastu rendah mmg org kata2 la kelakar tgk kita la apa la. Tapi malas nk layan dlm kepala. Kita just fikir yg penting baby kita sihat ! Psl diri kita tu letak tepi nti lepas bersalin tunjuk dkt dorng yg awak boleh kurus balik mcm dlu. Kasi dorng senyap 😂

1y ago

haah tu laa kadang biar masuk telinga kiri keluar telinga kanan je.

Jgn isau sis nt dh bersalin sis just make sure lg cun drpd sblm ni.. jgn dgr ckp org.. yg penting sis n baby sihat.. lepas dh bersalin bru akan kembali mcm dlu

1y ago

terima kasih atas kata² semangat

sye nurse dkt kk ckp muka sembam lpstu ckp sye xterurus sedangkan org sekeliling sye tgok sye ok je🙂mmg masatu sye down gila🙂

1y ago

nurse kk pon boleh cakap mcm tu ye 🥺 tk patut betul kalau nurse cakap mcm tu

sama la. org terdekat cakap hidung kembang, muka bengkak. badan besar. tp xpe la sabar je laaa...

1y ago

tu laa tu sabar jelah. kifarah tu ada