Minta pandangan dari sahabat di sini. Saya baru mula track ovulasi guna opk dari bulan lepas.

Bulan lepas dpt positive opk tp ada kekangan. Jd nk sambung bulan ni. sebelum ni perasan ada keputihan lendir eggwhite setiap bulan. Tp bulan ni tak ada macam biasa, opk pun belum dpt positive. Skrg cd19. Sy pun bru start amal folic asid bulan ni. Ada kaitan ke dengan pengambilan folic acid tu? Atau ada shabat dekat sini pernah lalui benda yg sama? Minta kongsi pengalaman dan tunjuk ajar.

2 Balas

Sy pernah jadi lendir eggwhite tu xde masa y biasa hari subur. ikut tiap bulan cycle day ke 14 akan keluar lendir tu. Bln y tu xde tp sy x guna opk sbb baru 1st month plan nak mngandung. Tp sy keep bersama selang sehari. Alhamdulillah mengandung. sy rasa time subur sy lewat bln tu sbb usia janin(ikut scan)lewat 2 minggu dari tarikh last period. Semoga sis pun berjaya hamil

Eggwhite tuu biasanya petanda kita tgh subur. Acid folic tu sis kena amalkan sbb banyak benefit dia. Kalau opk positive pastikan kasi onz sis. Both husband & wife kena beri kerjasama. Saya dulu sepanjang pjj mmg ttc. Jumpa time opk negative so how. Bila dah duduk sama terus pregnant 😅 Tp pape pun semua bergantung pada rezeki hehe