Gejala Sukar Tidur Waktu Hamil

Bukan kita ni jenis tidur lambat, masalahnya memang susah nak tidur bila pregnant ni. Ada tak sesiapa yang macam ni? Kadang tu, pukul 2 pagi pun tak boleh nak lelap. Haih....

Gejala Sukar Tidur Waktu Hamil
24 Balas

saya mmg asa masalah psychiatric, jadi, even sebelum kahwin pun, mmg saya susah tidur.. but then, tidur saya makin okay... tapi, sejak trimester kedua ni, susah tidur tu mmg jadi balik, sebab baby bnyk menendang waktu malam.. kdg tidur pukul 2-3 mcm tu...

Sy skrg 3rd trimester ni mmg ssh tido mlm sbb baby sgt aktif & kuat menendang waktu mlm. Pagi lps siapkan anak sekolah dlm pukul 7.30pg camtu br blh lelap.

sy pula 9.30 mlm mmg dah mengantuk sgt tp masalahnya pkul 3pg terjaga sampai pkul 5 jd burung hantu 😅

Betul. Sy pon sama. Tambah sekarang musim org main mercun. Baru nk terlelap dah segar balik dngr org main mercun. Sabar je lahh 🥲

mlm2 pukul 2,3 pg baru lelap mata.. siang hari pantang letak kepala terus lena😅

2w ago

SME🤭

Saya dulu lepas subuh dlm pukul 8 pagi baru tertidur. Malam jadi burung hantu sbb baby kuat menendang waktu malam.

sy skrg dh masuk last trimester mmg ssh nk tido. paling lewat kol 4 pg. tp nnt bngun dalm kol 9 bru terjaga

Masa trimester 1&2 selalu tidur awal. Ni dah masuk trimester 3, selagi xpukul 2, mmg xboleh tidur

Masa trimester 1&2 selalu tidur pukul 3,4pg. Masuk trim3 baru boleh tidur awal. Alhamdulillah

First trimester sangat suka tidur pantang ada waktu sikit memang sampai bulan.