Pembelajaran ketika mengandung

Buat ibu2 yang sedang hamil. Anda boleh lakukan 3 tips ini untuk memastikan anak2 anda terkawal emosinya setelah keluar nanti. 1) sentiasa happy dan senyum ( bersyukur atas kurniaan zuriat dalam kandungan) 2) elakkan bercakap kuat atau menjerit sepanjang kehamilan 3) sentiasa jaga emosi seperti contoh, elakkan menangis, rasa marah, dendam. Jika ada perasaan tu sedang hadir, terus lafazkan. Alhamdulillah Allah bagi ibu tenang dan ibu sentiasa positif.

2 Balas

masya Allah tabarakallah.. saya suka tenang semasa hamil. tak rugi

#senyum