BABY MASIH TAK RSA GERAK

Bru2 ni sya ad rvw jmpa nurse smua ok cma saya blum boleh rsa bby grak lgi. Nurse ckp d sbb kn bdn sya bsar n lmk saya tebal.. Skrng ni kndungan dah 23w tpi still blum rsa grak2 lgi.. Normal ke ye klu mcm tu..

14 Balas

sama mcm sy jugak.. da 21week x rasa baby gerak2 lg.. cuma kdg2 je rasa mcm ombak2 kcik.. kalau sy nk tgk baby ok ke x sy letak apa2 atas perut, lpastu tahan nafas kjap.. boleh nmpak bnda atas perut gerak2.. lagi2 kalau suami sy pgng perut lagi laju bnda tu gerak2.. cuma kalau x letak apa2 atas perut mmg xtau dia gerak..

Ada benar kata nurse. Mcm anak pertama sy, mmg lewat sgt rasa pergerakan baby. Dan selalu nya akan rasa bila baring, tu pun nasib2 dpt rasa.... Tp setiap kali scan, baby dlm keadaan baik. Tak pe sis, byk kan berdoa, think positif dan bertenang ya.... Sy doakan semoga dipermudahkan urusan sis....

4y ago

Tq sis.. Amin smoga smua baik2 saja..

Sya pun lambat jga merasa pergerakan.. Padahal ank no 5 dah.. Dlm 24w ke 25w bru rase gegar btl2.. Memula tu risau jga sbb ade yg 18w dah gerak.. Alhamdulillah skg dh 38w 4 hari.. Doakan sya yee

4y ago

Tq sis 😍

bdn sya pun brisi sis..brt bdn sya msa 10week hri tu 76kg..sya dh rsa prgerakn bby pda 16week..skrg sya dh 27week 79.5kg lgi kuat bby gerak2 sya dh rsa...Alhamdulillah

4y ago

Aamiin

Dye gerak tpy mngkin sis tk perasan.. Sye pon bdn besar, rasa Dye bergerak time sye duduk je 😅 tupon nasib2

Ada yg 28weeks baru rasa gerak . Inshaa Allah positif selalu yee . Kalau ada duit lebih nanti pergi scan swasta .

4y ago

Scan swesta boleh tahu klau ada apa² sebb dia punya scan terang 4D

Jangan risau sy 30week baru rasa baby aktif gerak..lagipula badan sy kurus tinggi..

Saya pun badan besar sis berat 100+ perut pun tebal tapi 20 weeks dah rasa

4y ago

Tu la sa ya pun rsau la.. Kndungan dah msuk 23 wekks tpi msih tak ble nak rsa. Rsa pn skit jak tak brapa aktiv hrap bby sihat je.. ☺️☺️

Sama macam saya dah masok 20week belum asa baby gerakii harap baby oke😌

4y ago

Amin smoga bby n momy sihat sellu.

Sya rsa jgk tpi jarang sngt.