Gerakn Bayi

Brpa bulan baru terasa kuat tendangan kaki/gerakn bayi dlm perut ya???makann apa yg sesuai n cpt untuk hilng kn gula dlm bdan ibu mngandung..?

11 Balas

Sy 21w ni baru dpt rasa dia tumbuk/tendang. Sy suka goyang2kan perut, pastu dia tendang. Cer banyakkan minum air masak. Kurangkan makan manis2. Nasi pun manis sebenarnya. Tapi tak sure boleh makan beras perang atau tak.

23week rasa gerakkan halus, Denyut2 je, mybe sebab lemak tebal😂, Skrg 26week baru raya perut ni bergoyang. Tapi tak selalu dapat kick yang kuat. Ada masa masa dia. Anak first.

Setiap org berbeza2 sis . Sy 16weeks da rasa sbb nurse kata perut sy nipis . Tp rasa soft2 je . Tp lama makin lama makin kuat tendangannya 🥰

Sy 20week++ bru dpt asa bby gerak2 dlm perut..yg cpt kurngkn gula tu sy xtw xprnah kne gula tinggi msa pregnant..

Masuk 30 week.. Skrg da nk 32 week.. Perut senget benget klo dy gerak kt dlm..

Klu nak rasa yg kuat siap npk perut senget2 bila bby gerat atas 25w..

Saya weeks ke 20 lebih baru start rasa. Itu pun sikit2 je.

saya 21weeks anak sulung baru rasa baby kick..

sy 23week dh rsa gerak bby❤️

Epal hijau+ peria katak😅