breast cyst

Breast cyst ni bahaya tak ? Ada cara lain ke untuk hilangkan breast cyst ni selain operation ? Hmm sy tengah pregnant 4 bulan , dan ada melebihi 2 cyst di breast kiri dan kanan . ? 2 tahun lepas sikit je , sekali check up balik this year dah banyak pulak di sekeliling breast . mohon bantuan pada sesiapa yg ada cara untuk sembuhkan cepat dan tak effect pada baby please ??

2 Balas

sy pun ada cyst time pregnant anak kedua. dIm 2cm mcm tu and after beranak tu terus ambik depo atas suggestion doc. then ambik depo till months then stop sebb berat asik turn. Sy punya badan mmg kurus tume bujang pastu doc terus cop sy cancer stage 4 tapa buat apa apa utrasound. murung sy dua minggu sementara tgu apotiment ultrasound, pastu buat ultrasound doc pakar kata hnya cyst. pastu dah stop depo tu sampai sekarang dah 4 bulan stop. setiap bulan naik satu cyst. sy pun tktahu kenapa. mungkin jugak effect depo, risau sy. doc ckp cyst mmg boleh tumbuh byk. entah la. so sekarang sy cuba iktiar utk baik ambik habatusauda. moga tk tumbuh lg.

Better rujuk dgn pakar puan. Kita x berani nak main agak. Huhu

5y ago

Emm , dah pegi dah hkl . Tapi tu lahh , dia kata tengok lepas bersalin nnt macam mana .kena selalu follow up . Takut je kalau kena operate nnt 😭