boleh share x macam mana nak cepat bersalin

braxton hicks tu jer yg kerap risau lha sampai sekarang belum ada tanda2 lagi #39w1d

6 Balas

tips sy.... sy plan nak bersalin pada 21.04.2021 baru2. jdi pada 20.04.2021 sy pusing2 keliling rumah n pujuk2 baby supaya keluar. besoknya sy bersalin ikut tarikh yg sy nak. 😊. tpi bgi sy benda pling penting ialah pujuk2 baby. tiap sakit contraction sy pujuk baby keluar cpt2 n mudahkan urusan ibu bersalin. xsampai 4 jam sy bersalin. jm 10 pagi start sakit contraction. jm 1 ptg bersalin.

3y ago

puas dh pujuk baby tapi dia nmpaknya masih syok lagi duk dalam tu

Tunggu je Puan. Pujuk baby. Pujuk dia keluar... Hypnobirth. Boleh baca pasal ni. Usap perut... Kerapkan berjalan, naik turun tangga. Follow je tips yang sesuai dan tak memudaratkan. Dan sekiranya... Masih takda tanda baby nak keluar... Tunggu je. Nanti doc bagilah solution. Saya sendiri kena induce brsalin dulu... ☺️ enjoy the moment. Jgn resah gelisah

3y ago

macam tu lha puan cuma naik turun tangga tu jer yg x buat sebab rumah kitorang xde tingkat atas

due sama..duk tggu jgk tanda2 bersalin tak ada lagi..byk berjalan duk round shopping mall pon blk sama ja hee

3y ago

tulha kan 😂

wahh sama laa saya pun harini dah 39w tapi tana tanda langsung takda lagi

3y ago

kan?

Bykkan berjalan

3y ago

samalh...dh 39w..belum ada tanda2 nk bsalin lgi....

Mkn nenas

3y ago

insyallah baby kalau nak keluar dia akan keluar sendiri jangan dipaksa ..