Saje tanye

boleyh terang kan ke mcm mne bby boleyh meninggal dalam perut .?

2 Balas

Hmm susahlah nak ckp sis. Ada sebab yg kita boleh kawal contohnya sebab pemakanan kurang khasiat, tidak makan ubt dan vitamin2, stres dan terlalu pnat. Sebab yg kita x boleh kawal pula adalah dari ferus itu sndiri. Mgkin wktu pmbahagian sel2 dan kromosom ada yg x dpt berfungsi dgn baik so baby x dpt survive. Kita usahakan yang kita mampu kwl. Yg selebihnya kita serahkan pd Tuhan.

salah satu punca sbb anemia