gerakkan baby

boleh tlg ajar tak nk kire cm ner.. mmng setiap sejm.. kna kire stu kiraan ke atau stgh jam.. tk fhm sgt... #bby first

2 Balas

Kiraan tu sis kene kira 10 kali gerakan baby bmula dari pukul 9 am - 9pm. Tak kisah la baby tu menendang ke, memusing or apa2 gerakan yg sis rasa.. Tp make sure gap dlm setengah jam or 20min ke atas utk setiap satu gerakan tu. Dah ckup 10x, nnt sis tulis la pukul berapa genap 10x gerakan tu. Sy buat group whtsapp ngn suami. Sng nk pantau baby gerak. Sbb henfon sntiasa dkt tgn kn. Dh malam, baru saya tick dkt buku pink. Skrg apps baby kick pn ada. Boleh juga guna yg tu sis.

Klu saya gap kan setengah jam. Kadang 1 jam. Tp mesti kene gerak 10x dlam waktu yang di tetapkan.