Hamil selepas habis period

Boleh terjadi ke hamil selepas habis period? Saya ada dtg period tp sikit sgt dlm 3 hari berwarna koko, kemudian selepas habis period rasa angin byk sgt dlm badan, dan sekarang muntah2 loya dan pening kepala, makan pun tak lalu rasa nk keluar je semua, mohon sape ada pengalaman share ye

4 Balas

pengalaman saya lbh kurg sis..sya ingtkn period sbb ada brownish discaj..tp sya mngalami sakit bagian ari2 yg sgt sakit smpi sya ke klinik..mula2 dktr suspek kncg kotor jd dktr suh amik air kncing n cek upt skali positif pregnant 5w..sya n husbnd tkjut sbb sya still on depo mcm mn bole sngkut..😂 btw masa sya d sahkn hamil tu 5w tp last period sya 3 bln yg llu..jd nasihat say better sis cek upt dlu utk kpastian..

1y ago

Sekarang ni bawah perut sakit tegang nak bersin batuk kena tahan2

Pregnant atau hormon tu Puan. Tapi kalau nk kepastian, nanti check upt. Lepas tu, nak sahkan, pergi hospital/klinik. Dorg akn ambik darah utk knfemkan kehamilan. Mcm sy dlu, upt result sy weakly positive, mybe sbb masih terlalu awl. Bru 4weeks lebih mcm tu. Tp bila check melalui darah, Alhamdulillah, mmg mngandung. Cpt detect kalau melalui darah.

x blh ditentukan.. hanya upt shj blh tahu lekat ke x.. semua yg awak rasa tu x semestinya mengandung.. barangkali blh jd juga masuk angin

cek upt. kalau positif, maknanya haritu tu implantation spotting.