Minta pendapat momies.. Sya pregnant setelah 11 bulan bersalin secara czer,

Boleh tau jika ad momies yg berpengalaman czer jarak dekat..and risiko?

3 Balas

Hye mommy... saya paham kerisauan mommy... but jgn risau... saya ada pengalaman 1 year czer (2019) after that preegy lagy and alhamdulillah dokter bg normal (2020)....mmg rasa ngilu2 ,kdg bby da tolak2 lagy ngilu n sakit... tp dokter kk ckp ok... just bg ubat panadol utk tahn sakit... kadg2 da masuk 3rd trimm mmg rasa gatal sangat... saya just dap2 je utk elak gatal area situ...tp kalu mommy rasa sakit sgt2 boleh cakp dgn doktor wktu checkup.... saya doakan mommy selamat bersalin tanpa sebarang kesulitan.. semoga dipermudahkan urusan mommy... amin..

sy czer. ank 1y pregnant balik. now early of 3rd trimester. so far alhamdulillah sy baik2 saja. akn ada appointment dgn pakar end of month utk review previous scar dan consultation for delivery nanti. pergi buka buku mcm biasa, appointment jgn miss, jaga kesihatan.

7mo ago

awl2 tak ada...cuma dktr akn tanya ada rasa xselesa ke. for me masa awl2 ada la rasa ngilu2 sikit..tp boleh tahan...kdg ada masa mkn paracetamol juga, tp tak kerap. end of 1st trimester dh ok, xde rasa apa2. yg scan luka czer tu bila appointment dgn pakar hsptl saja (3rd trimester). masa ni baru blh nmpk dgn jelas sbb bby menekan kwsn czer. yg penting, klu awk ada rasa sakit kt kwsn czer yg mmg tak hilang even mkn ubat, pergi hsptl terus.

Sis saya pun mcm sis juga. Baru tau pregnant 7 minggu harini. Saya czer bulan 12 hari. Anak baru nak masuk 11 bulan 18 nov ni.