Pergerakan Bayi

Hi boleh tanya.. Ni anak pertama boleh tau mcm mna rasa pergerakan bayi ye? Rasa mencucuk ke atau hanya ada rasa berdenyut denyut?

7 Balas

sy masa 15week ttiba rsa brdenyut geli2, tp xpasti lgi masa tu.. masa 19weeks rasa mcm kene jentik area bawah perut lepas makan cheesekut.. baby suka cheese kot.. nurse ckp gerakan baby dah tu..

Sya dulu denyut2 msa 23 week. Sya lambat rsa.. Bby pertama kan.. Tp usia 25 week baby sya dh xbergerak. Meninggal dalam perut..

5y ago

Sya xpasti la sebab nya.. Tiba2 je rse dia x bergerak.. Air ketuban kurang mungkin.. Sbb cek detail scan aritu air ketuban ngam2 je..

Dua2 sma . Cuma slalu rasa tu bdenyut, klau dah besar bole rasa juga tu pergerakan 😊

Kalau sis nak rasa betul2 tunggu 20 week keatas . Dia kick tu mmg rasa 🤣

Kndungan nk msuk 17week.. x rasa lg..n x sabar

Awal2 rasa lembut je bergerak. Hehe

5y ago

Alhamdulillah girl. Behave sikit dia gerak tu. Yg boy. 🤦‍♀️ Masha Allah sabor je la😂😂😂

Sy 18w rasa berdenyut. makin kuat rse denyut tu. Kdg2 rse mcm pergerakan tp xtau btl ke x. Takut perasaan sy je. First baby kan. Haha.