Boleh bagi tips mudah hamil?

Boleh tak siapa-siapa bagi tips mudah hamil? Macam makanan yang sepatutnya diamalkan, supliment yang sesuai. Sedih sebab dah 3 tahun ttc tapi tak pernah berjaya hamil😔#ingintahu #pleasehelp

7 Balas

1. Tenang, elakkan stress. 2. Pergi klinik, suami dan isteri buat ujian kesuburan. Ikut ckp doktor. 3. Jika suami ada masalah sperma, cari supplemen sesuai. Contoh: Himalaya Spemen. Jangan harap makan sekali, sperma ok dan boleh hamil. Usaha sungguh. 3. Isteri makan asid folic. 4. Kerapkan bersama suami isteri. 5. isteri buat OPK, bagi kenal dan tahu waktu kesuburan. Lagi senang keluar keputihan mcm putih telur mentah, ha, terus ajak suami bersama. Mcm saya, waktu tenghari selalu double line OPK dan ada keputihan mcm tu. Ajak je lah. 6. Jaga pemakanan sihat sungguh 7. Amalkan gaya hidup sihat 8. Sedekah 9. tingkatkan istighfar 10. Doa nabi Zakaria mohon zuriat yg baik, ada dlm surah Ali Imran. hayati kisah nabi zakaria yg tua berhajat nak anak. 11. REDHA