Boleh bagi tips mudah hamil?

Boleh tak siapa-siapa bagi tips mudah hamil? Macam makanan yang sepatutnya diamalkan, supliment yang sesuai. Sedih sebab dah 3 tahun ttc tapi tak pernah berjaya hamil😔#ingintahu #pleasehelp

7 Balas

1. puan dan suami try g klnik check kesuburan 2. bersama dengan suami ketika sedang subur..boleh refer pada period tracker app dia akan bgtw bila waktu subur dan sesuai utk bersm 3. makan makanan berkhasiat..sy pnh bc jika kita coffee lovers blh try kurangkan atau stop dahulu minum minuman berkafein jika ttc 4. makan acid folic 5. makan supplement vitamin c,kalsium, omega 3 dan sebagainya bg support vitamin apa yg kurang pd bdn kita 6. jgn stress bila nk bersm pstikan dlm mood yg ok.. dan untuk tips waktu bersm dgn suami ..tak slh sy..pnh sy bc tips dlu sebaiknya pd pukul 4pagi adalah wktu sesuai untuk bersm ms tu sperm subur bukan pmpn je ada wktu subur lelaki juga ada..dlu sy pnh share dkt wall sy ttg ni 7. kena sntiasa positif 8. atau puan blh cuba mndi air hujan... ada satu tips sy tgk tips dkt ig ada sorang ustaz dr indonesia share ttg jika nk ada zuriat blh try mndi air hujan bersm suami isteri lepas tu bersm lebih kurang mcmtula..sbb katanya hujan tu ada khasiatnya... di sini sy sharekan link nya..hrp dpt mmbntu puan .sy doakan moga Allah pmudah urusan puan di sana..di makbulkan semua doa puan dan dkurniakan puan zuriat soleh solehah.. Allahuma aamiin Ya Mujib .. disni sy sharekan link ig nya..hrp dpt mmbntu puan..mana tw boleh berhasil..xslh kita cuba dan ikhtiar kan 😉✌🏻 https://www.instagram.com/tv/CjFJX0SJ5Uy/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

1. Tenang, elakkan stress. 2. Pergi klinik, suami dan isteri buat ujian kesuburan. Ikut ckp doktor. 3. Jika suami ada masalah sperma, cari supplemen sesuai. Contoh: Himalaya Spemen. Jangan harap makan sekali, sperma ok dan boleh hamil. Usaha sungguh. 3. Isteri makan asid folic. 4. Kerapkan bersama suami isteri. 5. isteri buat OPK, bagi kenal dan tahu waktu kesuburan. Lagi senang keluar keputihan mcm putih telur mentah, ha, terus ajak suami bersama. Mcm saya, waktu tenghari selalu double line OPK dan ada keputihan mcm tu. Ajak je lah. 6. Jaga pemakanan sihat sungguh 7. Amalkan gaya hidup sihat 8. Sedekah 9. tingkatkan istighfar 10. Doa nabi Zakaria mohon zuriat yg baik, ada dlm surah Ali Imran. hayati kisah nabi zakaria yg tua berhajat nak anak. 11. REDHA

Mula2 dlu sy g cek doktor, cek kesuburan.. doktor akan cek result dan kata akan tolong kita utk dpt baby,. At the same time doctor akan bg ubat dan kemudian bg tau bila time sesuai make love with husband.. selain tu cara lain, sy beli byk2 test kesuburan d shopee dan cek a few days lepas period.. bila time tu da terang, its the time to baby dancing with husband. & time yg baby dancing tu specific sy bgtau husband nk time subuh bgun tdur, sbb time tu sperma husband sehat dan byk. InsyaAllah dear dan lagi 1 bykkan sedekah subuh 😘

saya makan jus sweet dara , lps dapat tau jamu ni mengecut kan rahim trz bhnti sekjp dr mkn, dan xsngka lps stop, dah mengndung, tip tu xde la, cuma elakkan kedua2 nya dlm keadaan stress dan penat, pilih waktu yg btoi2 sesuai, dan jgn terlampau fikir kan sgt, sbrnya ade hikmah bile kita xde anak lagi 😚 so jgn give up okay 😘

saya pun tngh ikhtiar hamil sis.. Nk lekatkn ank no 2 sebb pernh gugur... Mcm ii suplement say makan n amalkn tpy susa lekat ... Skrg ni mkn folid asid je... Mcm ii ikhtiar say dh buat.. agkny blum rezeki lgy kot hmmmm...

pg check kesuburan dua2. kekdg boleh jadi air mani husband xde sperm atau sperm xnormal.

cuba amalkan air rebusan buah zuriat..