checkup swasta tukar ke Kk

Boleh tak sebelum ni checkup kat swasta tapi nk tukar ke KK? Agak agak KK marah tak? skrg saya dah 17 weeks.

3 Balas

Boleh x ada masalah. Try refer dkt kk ttg prosedur tukar ke kk. klu nak bsalin di hosp gov kena check up di kk smpai bsalin.

2y ago

Lain kk/negeri, lain prosedur. tempat sy, syarat bersalin di hospt gov kena full check up d kk. kalau check up di swasta tp nak bersalin di hospt gov, kena tengok kekosongan. itu yg sy difahamkan masa anak sulung dahulu. apepn, utk kpastian better btanya di kk tempat ibu2 buat check up.