Nak tukar tempat checkup

Assalammualaikum, skrg saya dah 34 Minggu.. kalau saya nak tukar dari checkup KK ke swasta boleh ke? Doktor pakar di swasta.. lagipun bila swasta ni boleh dtg weekend.. Ceritanya saya ni bekerja, jadi saya minta tukar tarikh.. sbb mmg xboleh elak lagi2 dah nak cuti bersalin.. jadi saya mmg pack nak settle kan kerja.. bukannya saya nak abaikan pemeriksaan kesihatan.. mcm mana ye caranya.. saya pun mmg ada checkup di swasta kdg2 tapi KK saya mmg fully g..skrg saya nak stop terus checkup KK..

7 Balas

wslm. blh ckp je kat nurse yg selalu attend awk, sis. sy sendiri pernah ckp kat nurse KK yg sy nk tukar cek kat swasta sbb kekangan masa. diorg ok je sis. just inform je

Hai mommy. Jom tanya pendapat orang lain dalamni. ✨ Welcome to the Group baby 2024 ✨ https://chat.whatsapp.com/LW1PSZkVvYUG86wBzsuFRU

xpasti la sis. klu high risk pregnancy, rasanya xblh tp lebih baik awk direct tanya misi kk yg jaga awk utk kepastian.

Boleh je. Nak bersalin kat private pun boleh. Tapi kena tanya la hospital tu apa t&c

Boleh awak. Tiada apa2 masalah. 😊 Just inform your nurse in charge.

Boleh. Inform je nurse yang handle awak.