Tak makan supliment Kk bagi- Obimin

Boleh tak saya skip makan obimin 😅 masa trimester pertama makan acid folic biasa smua cantik, hb, berat, then kk bg obimin tukar so trimester kedua hb drop sikit tp stil 13.9, trimester pertama 14.5 rasanya, tp saya perasan sejak makan obimin selera makan mcm over then berat naik mendadak( +7kg) terus kena minum air gula. Then saya sndiri skip2kan ambik obimin, alhamdulilah boleh control berat (selera makan sederhana) naik dlm 2kg je, hb still okay 13 ++. Tp suami tak bg skip sbb dia risau baby tak dpt vitamin mencukupi 😂

1 Balas

dalam obimin ada folic acid dan vitamin2 lain. kalau folic acid je ada tu je la. mungkin sis boleh discuss dgn nurse/doctor