Nak tnya

Boleh tak minum teh herba orang kampung ketika hamil?

11 Balas

Hi mommyy 🤗 waktu hamil mmg akan rasa sembelit tau. Tu perkara biasa sebab baby membesar dan menolak usus2, jadi akan buat sembelit. Cara nak kurangkan sembeli, nak bagi senang membuang, mommy boleh cuba Ostematrix Shaklee. Bukan setakat membuang je lawas, kebas2.. Simpul biawak pun hilang, InsyaAllah. Ni pengalaman qila sendiri. Alhamdulillah sepanjang pregnant, boleh kira brpe kali je kena simpul biawak . Itupun sebab terskip ambil ostematrix ni 😂😂 Masalah sembelit, duduk tandas lama2 pun takde sbb pagi2 je dah membuang dgn lawasnyaaa 😍 ostematrix ni mengandungi 250mg kalsium, juga ada magnesium(bg lawas) . nak dapatkan ostematrix shaklee, contact qila terus tauu http://www.wasap.my/+60163585235

4y ago

Sama2 mommy.. 😄

Sebab saya selalu sembilit, nak mkan ubat pun tak berani. Doctor suruh minum air suam sja. Tp msih lgi sembilit. Sebab tu sya tanya psal teh herba. Tq kerna bagi tau sya. 😊

4y ago

Wah nanti saya cuba hehehe. Tq sis

Teh tu buat lawaskan pembuangan kan ? Sy masa zaman bljr suka minum, sehari membuang lebih dari 5x. Sis sembelit ke ? Jangan makan atau minum ubat sembarangan. Bahaya nanti.

4y ago

Sama2 😁

Mngkin elok kalo xmnum sbb teh tu bt kta mbuang air bsar byk kali kn.. satu takut dehydration pulak.. better sis tnya doctor nt bole ke tak

Jangan.....teh herba cuci perut ...jangan la minum time hamil.... Syg baby oiii... Karang gugur

Better jangan.. banyakkan minum air, makan sayur & buah. Sy amalkan masa preggy, takda sembelit.😊

4y ago

Ok sis. Tq sis😊

Dkt apps ni ade mention teh herba x boleh. Cuba cek kat bhgian nutrisi x silap.

Sy pun smbelit masa preggy...sy bnykkan mkan buah

Teh herba mcm tak sure je😅

Dlm apps