Berpuasa ketika hamil

Boleh tak kita berpuasa ketika hamil 14minggu..

7 Balas

boleh je puase kalau bdn tahan.. mule2 3hari pertame sy full puase pakse diri even dah tak larat sgt.. masok hari ke4 half day je sbb dah rse ngilu kencing n sakit perot.. check doc rupeny hydrate sgt... tp ad sesetengah baby dy orait jeee.. si kenit dlm nie tokleh tak ckop air.. 😅 mule lah muntah + lemau jeee.. #firstBorn #18w2d

sy 16w alhamdulillah masih penuh lg berpuasa. klo puan larat x memudaratkan.. teruskan berpuasa☺️

2y ago

berat sy pon turun puan..tp misi bgtaw.. ok sbb puasa..saya turun hampir 2kg

Ikut badan sis la. Larat, teruskan. Tak larat, berbuka. Nanti ganti + byr fidyah

Boleh cuba, teruskan jika larat. Nnt kena gnti juga kn kalau tinggal tu,

Klu larat dan tak memudaratkan kesihatan bayi dan awk boleh jee..

2y ago

terima kasih puan❤

x payah puasa, utamakan dulu anak dalam kandungan.

Ikut nasihat doc sis. Itu yang terbaik.