BERPUASA KETIKA HAMIL

Assalamualaikum mummy semua..Boleh ke ibu hamil 6 minggu ke 7 minggu berpuasa?Ada apa-apa tips untuk ibu hamil berpuasa tanpa menjejaskan bayi dalam kandungan tak? #firstbaby #pregnancy #1stimemom

1 Balas

bergantung pada puan.Klu puan bersahur.tiada alahan / sakit lain.Puan yakin akan kandungan tiada apa² inshaaAllah puan boleh teruskan berpuasa. mcm sy 8weeks skrg dah cuba berpuasa tapi sy masih lalui fasa alahan muntah agak teruk + pedih ulu ati.Jadi doc sarankan sy berbuka puasa sahaja.Tpi nnti mcm biasa kene ganti doc pesan🀩

3y ago

Okay..Thank You