Puasa Waktu Mengandung

Boleh tak kalau puasa time mengandung dan nak tahu bila kita rasa waktu yang tak boleh nak puasa tu? Maksudnya mungkin kita boleh tahan lagi lapar dahaga tu, tapi actually tu tak baik untuk baby. Boleh tak nak tahu kalau ada ibu-ibu yang sebelum ni pernah mengandung time puasa ?

5 Balas

sy pun dinasihatkan tidak berpuasa sbb byk risiko. kencing manis, anak pertama dlm umur 39 thn. walau xde alahan, tp doc xgalakkn bpuasa. pernah cuba last week nk ganti puasa tp esoknya bdn terus jd menggigil nak pitam. tgk keadaan diri kita n pkkn baby lam perut. lau mampu, boleh bpuasa. sape yg suka2 nak tgl puasa kan.