Puasa Waktu Mengandung

Boleh tak kalau puasa time mengandung dan nak tahu bila kita rasa waktu yang tak boleh nak puasa tu? Maksudnya mungkin kita boleh tahan lagi lapar dahaga tu, tapi actually tu tak baik untuk baby. Boleh tak nak tahu kalau ada ibu-ibu yang sebelum ni pernah mengandung time puasa ?

5 Balas

kalau ibu dan baby takda masalah apa² boleh je cuba dulu puasa. kalau rasa tak larat sgt, mcm sakit kepala teruk ke, nak pitam ke tak larat sgt² berbuka la . utk yg dah boleh rasa baby gerak, baby kurang gerak, rasa tak sedap hati, risau berbuka jelah. saya dah puasa masa mengandung tahun 2015 , 2016, 2021 semua masa kandungan dlm 8 ke 12 w cmtu.. alhamdulillah ok