Amb iberet 2 biji skli mkn

boleh tak amb ubat ni skli mkn trus 2 biji.. HB sya mntain ja 10 kbwa n perna smpai trun 7.2..

1 Balas

Jgn ambil ubat tanpa nasihat doc. Saya mengandung anak pertama hb drop 7.2. Doc tukar new obimin barulah hb cantik. Anak kedua pula hb sekitar 9-10. Doc tukar zincofer makan 2 biji sehari. Saya tak boleh telan. Bau ubat buat saya muntah. Saya minta doc bagi new obimin, sebab saya tak ada masalah makan new obimin. Tp doc cakap tak boleh. Last saya makan balik iron tablet,tapi makan 2 biji sehari. Alhamdulillah hb naik 11-12 sampai akhir trimester.