Barang barang Baby Dan Ibu

Boleh tahu tak apa barang yang perlu beli ? First mom . Saya tak tahu nak beli apa .

2 Balas

for first baby bnyk bnde nk kne beli... tpi ikut kemampuan awk lh, klau nk beli yg penting ii boleh beli baju bby 3 helai lengan pendek, 3 helai lengan panjang, barut baby, pempers baby, tisu basah, towel bby, brg mandian baby, tub mandi ( jika perlu ), pam susu, kain bedung, stokin baby, topi bby, set bantal tilam bby, minyak telon... brg ii ibu boleh beli kain sarong, stokin berpantang, set berpantang, bag hospital, pad lepas bersalin, dll bnyk lagi klau nk ikut kn tpi ikut keperluan awk lh... klau mcm stroler bby, buaian baby, car seat, botol susu smua tu tunggu bby keluar bru beli pon xpe...

1y ago

Okey thanks ❤️

banyak sis. tp ikut keperluan sis juga. saya google & cari kat fb. ramai yg share list brg baby. lepastu list out sendiri brg apa yg kita perlu & mampu beli. so far lebih 3k dah ni spend utk brg baby. anak first juga 🫣