Barang baby

Boleh tahu tak barang apa yang perlu beli untuk baby? First time mom jadinya taktahu mana satu perlu start cari selain baju.. #firstbaby

3 Balas

Nie sy punya list ☺️ depend on individual. BARANG BABY MOMY Pampers New born 1 pack ✅ Saiz S 1pack✅ Susu new born / lactogen newborn Bag hospital momi✅ Bag hospital barang Utk isi barang baby Bagpack klinik baby Botol susu✅ Bekas susu✅ Botol Air masak✅ Grooming box baby :✅ Ampaian Baby ✅ Box 1: Plastik sampah rm2 ✅ Changing map baby rm 2 ✅ Kelambu baby Bakul sampah & baju kotor✅ Tisu basah 5 pack besar Spray botol rm 2✅ Tisu biasa ✅ COTTON bud ✅ Kapas ✅ Minyak telon Sabun basuh baju baby Box 2 : momi Stokin 3 : kedai rm 2 ✅ Kain batik 4 Maternity pad Spender pakai buang 10 Sabun tanamera Minyak herbaneka Spander pakai buang Sweater ✅ Nipple cream/ butter Tudung sarung, ✅ Slipar ✅ Alquran ✅ Kit barang mandi Nursing bra Tungku letrik Set pantang NR Sabun tanam era NR Minyak herbaneka NR Box baby 3 : Stroller ✅ CARSEAT ✅ Set tilam baby ✅ Baby bathtub Box lampin : Lampin besar 4 ✅ Bedung besar 2 Barut perut 10 ✅ Tuala 2✅ Sarung tangan kaki topi 4 set ✅ Baju Legging Rompers 10 ✅ Sleepsuit newborn 5 ✅ Sleepsuit 3-6m 10 ✅ Jumpsuit 6 ✅ Sapu tangan ✅

2y ago

Thankyou mommy sharing ☺️

Bedung , hanger baju baby , mitton boties, minyak telon , sabun mandi, besen mandi dia, barut, breast pump utk mommy , bnyk la lagi sis bole search kat tiktok situ bnyk diorang bagi info😊

2y ago

Thankyou mommy sharing 😉

ni senarai saya..nt puan boleh tambah lagi. atau kurangkan yg mana x perlu.. sy 2nd bby..ada brg dh ade..ade brg nk pinjam dr kakak je

2y ago

Sama² ..