Muntah sampai hilang tenaga

boleh suggestkan makanan tambahan tak supaya bagi ada tenaga?..saya sekarang ni makan apa semua muntah..sampai hilang tenaga..nak buat apa pn lesu ja rasa takda tenaga..help me..😞 #First_Baby #9_weeks

8 Balas

sis kena angin kot , try mkn gaviscon dulu sekejap pastu try mkn yg ringan² mcm roti ka . sy pon mcm sis rupanya kena gastric satu hari asyik muntah jaa skrg pantang mkn n minum yg beragin mcm teh kopi pisang alhamdulillah dah okay sis .

3y ago

makanan angin memang sy tak makan dah lepas tauu preggy..gaviscon boleh makan?skrg sy makan ubt tahan muntah doc bg jaa..tapi tu pn muntah jugak..pg2 mmg sy makan roti ja tapi cepat lapar😣

dr 4week smpai sekarang 11,week sehari tk wajid tk muntah.air masak pon 2-3hari baru dpt mnm segelas pastu wjid baring dh tidur kalau bngun akan muntah blik.try makan skit2 jer dlu yg penting ubat,susu buah jangan tinggal tau.

Boleh cuba jus mamariam juga...saya alahan dari 5 week juga, alhamdulillah lepas ambil suplemen alahan makin hilang

3y ago

Alhamdulillah dengan saya ok sangat, baby pun aktif....boleh rasa walaupun baru 14 week...awak boleh tanya dengan agent dulu untuk kepastian, in syaa Allah dorang akan guide cara terbaik untuk consume ye mengikut keadaan alahan kita

Dah try makan oat, mee, pasta, bihun, buah2, roti tak? Kena jugak makan sikit2, nanti lagi senang masuk angin

3y ago

Kesiannya. Sabar ye sis. Alahan mmg macam tu laa. Takpe laa roti pun, janji awk makan ye

Sy pun sama sis. Habis air milo semua keluar. Makin teruk alahan sy 😵‍💫

3y ago

itulaa..sy xtau dah makan minum apa..minum air kosong pn muntah semula

Klu mcm sya . Makan buah atau biskut . Tu saja boleh masuk .

3y ago

klu sy plk nasii je tklehh telann skali mkn nasi mmg out ahh siss try mkn buah or sayurr

Awk start alahan week ke brapa ? Sy 5w5d xde alahan lg

3y ago

start dr 3minggu smpai sekarang ni

makan buah

3y ago

sis try mkn betik pulak, cri yg manis elok, jgn mkn buah yg masam nnti lg cepat muntah, dulu sy pun mcm tu juga slow2 dia mkin ok