Breast pump untuk flat/inverted nipple

Hi.. boleh share tak macam mana nak pilih breast pump/ size corong utk flat/inverted nipple? Tq

4 Balas

Saya pun ada masalah puting mula2..Susah baby nak latch and sampai nangis2 baby sebab tak dapat nak latch puting..Sampai saya stress saya just pump ja then bagi baby susu guna botol..Tapi kalau baby bangun 3 jam sekali sempatlah pam 20 min kiri 20 min kanan utk cukupkan susu utk baby..Tapi sampai kalau dia bangun 1 jam sekali nak susu..Mau stress dibuatnya..Last sekali terpaksa bagi fm sebab tak sempat nak pump..Jadi nak tak nak..Saya train juga diri saya utk bagi direct pada baby and baby pun kena train juga utk cuba latch..Saya belajar daripada tiktok tgk posisi menyusukan semua and sbb saya pun rajin pump..Alhamdulillah puting tu pun lama2 dia keluar sebb selalu pump and baby pun pandai dh latching..Tapi mmg take time lah..Saya rasa dia dah sebulan baru saya pandai menyusukan dia direct and puting breast okay.. Alhamdulillah.. Saya pergi Aishahbabystore boleh cuba tgk kat ig utk beli breastpump masa sebelum bersalin hari tu..Situ banyak jenis pump yang ada utk pilih and diorang boleh ukurkan nipple kita juga utk tgk corong mana sesuai utk breastpump tu..Boleh test juga breastpump sebelum beli..Alhamdulillah memang breastpump saya beli dekat sana jenama eunshan sesuai sangat dengan saya and corong pun seller dkt sana bagi ikut ukuran size yang diukur sebelum beli tu..Saya beli yang handsfree senang nak bergerak sana sini while pump..Kadang tu baby menyusu direct belah kiri saya pump belah kanan..😊

cuba awak cari kedai yg awak boleh try dulu sebelom beli. atleast bila awak nak invest awak xrasa ralat. boleh minta seller guide awak. sambil tu boleh guna nippler puller atau shringe utk timbulkn nipple awak.

sye pakai brand momohouse electric pump. so far xde mslh. corong dia ngam sampai areola.

saya guna realbubbee dan boleh je pump susu. nak bf, struggle betul 😭