EXCLUSIVE BREAST MILK PUMPING (OZ)

Hi mommies, nak tanya berapa OZ breast milk yang normally kita pump sehari if baby dah dekat 2 bulan. Saya pump around 30oz a day. Is it normal or sepatutnya lagi banyak? FYI, my baby x latch on sebab ada issue with my nipple. Flat nipple.

1 Balas

depends atas demand ank kita sis, mcm baby sy masa 2bulan pling2 dia mnm 4oz.. kira brapa kli dia mnm sehari, contohnya 7 kali.. so 7x4 sama dgn 28oz.. ckup xdgn demand ank kita, haa cm tu. sy sblm ni ep mom jgk sbb inverted nipple, tp sy try fake nipple, skrg alhamdulillah baby lg bnyk direct drpd mnm botol, dh jrg pump.. tp mula2 tu mencabar jgk lh sbb dia dh biasa botol..