Anak 1 tahun jatuh luka dagu bibir korang letak apa eh nak bagi ok risau pulak kot biar kang kuman

Boleh share tak? Ke kena pi klinik jugak utk check

Anak 1 tahun jatuh luka dagu bibir korang letak apa eh nak bagi ok risau pulak kot biar kang kuman
3 Balas

anak sye penah luka dlm mlut smpi bdarah.. sye xde sapu ubt ape2.. darah bhenti sendri lps tu baby pn bley mnyusu mcm biasa.. penah jgak luka kt dagu.. yg tu sye sapu mnyak gamat je.. ble mndi tampal plaster tkot luka kne air.. ble x mndi, cbut bley plastik bia luka kering sendri..

anak sy pon setahun, lasak ada juga jatuh berdarah gusi banyak kali juga, tengah excited nak berjalan, memanjat..ada luka sikit tp tak teruk, as long dah tak berdarah dan baby x terlalu merengek sy tak bawa ke klinik..dia lepas jatuh nanges lps tu main balik 😅

bg nk kerap kumur or mnum air msk. tuam ais kejap kat bibir tu. bg bnykminum air je sbb kadng bila pecah mulut seng jd ulcer