Vaksin covid-19

Boleh share ke sesiapa yang dah ambil vaksin atau tangguh sampai bersalin ? Ada effect ke atau rasa risau macam saya. Tq

2 Balas

Sy dah vaksin masa 16w (1st dose) dan selesai 2nd dose masa 21w, skrg ni dah nk masuk 28w. Pengalaman sy lepas 1 dose diuji dgn positif Covid dan ditempatkan kt MAEPS. Dpt tgk perbezaan ibu-ibu yg sempat vaksin dan yg belum vaksin. Jd sy tk menyesal ambik vaksin walaupun still positif. Tapi kalau doktor mmg nasihatkan puan utk tangguh, then ikut kata doktor. Sbb tk semua serasi blh dpt vaksin masa mengandung atas faktor kesihatan. Tp klu okay je, sy rasa elok vaksin terus. Nanti nk suami teman dlm labour room kan senang klu dua-dua dh vaksin 😊

3y ago

wahh.. tq share pengalaman. saya pun akhirnya ambil jugak vaksin, minggu 31 dan 34. complete dose dah. syukur. ngam² 2minggu lepas 2nd dose, husband demam n detect covid positif. sy kena kuarantin di rumah,sebab negatif. harap² nya takde apa² la pada saya. saya dah masuk 36minggu. tunggu 10hari, klu takde apa² Alhamdulillah. skrg hidung je tersumbat sebelah,mungkin kena hujan. doa kan saya ya. 😄

6 bulan ke atas