Masalah uri duduk bawah

Boleh saya tahu tak tentang masalah.. Uri duduk baeah.. Apa infex dia ye... N apa akan jadi pada kandungan.. Jika uri duduk bawah???

7 Balas

PP ade 4 type, pp type 1&2 chances nk beranak normal tinggi, pp type 3&4 mmg xde harapan beranak normal sbb die tutup laluan bawah. Usually pp type 3&4 ni mmg 100% bedrest and x boleh buat banyak movement untuk avoid bleeding. Mcm saya week 30 scan doctor detect uri bawah type 3 and refer pakar tapi sebelum tunggu appointment dh bleeding. Masuk warded kejap seminggu. Dpt keluar tapi doctor bagi mc so saya mmg x dpt pergi keje since 30 minggu. 33 week saya kene tahan ward dah and berkampung la kat ward sampai tunggu tarikh czer tapi 35 week 5days saya bleeding dekat ward and time tu terus czer. Changes tumpah darah tinggi boleh risikokan ibu and baby.

sy br ke HTAR klang semalam appoitment uri dibawah.. sy dh 32w.. ms dpt kesan ni ms 28w. ms ni doc kk dh suh refer ke HTAR.. start sy tahu uri dibawah(walau xsmpai menutup laluan) sy amalkan sujud lama, bykkan bc surah maryam, byk bkomunikasi dgn baby.. pujuk dia suruh naikkan uri.. alhamdulillah smlm positif. uri dah kat atas.. lega dgr.. baby pun dh kat bawah... so sis try ye... xde ubat uri dibawah semuanya kena usaha kita dan doa byk2.. insyaAllah

Saya pun uri kt bawah sis. Since 20mgu kalau xsilap... Tp nanti masa 34mgu doktor pakar akan cek balik, if masih di bawah mmg akan czer sebb xde laluan baby nak keluar... Saya redha, yg pentng baby sihat dan selamat. Satu lg uri di bwh xleh lasak2, jgn bsama suami dlu ssb bhya blh bleeding teruk. Mengikut pembacaan saya, klu bleeding dlm 20min je blh myebabkn kmatian ibu dan bayi seb uri bawah ni sgt high risk. Take care sis💪🏻☺️

Dulu saya masa mule ii mengandung pun uri dekt bawah tapi lama ii minggu ke minggu uri akan naik sampai tengah . Dan nnti doktor akan check balik sama ada uri dekt bawah atau dh naik keatas, kalau masih dekt bwh terpksa lah bersalin ceacer . Sbb laluan bawh di halang dengan uri😇

Saya pun uri kat bawah, sbb before ni cser then tk smpai setahun pregnant lg. Risiko untuk pendarah , risiko ibu & baby . Kene bykkan bed rest jgn buat kerja berat, nnt jmpe pakar kakau still kt bawah kene ceaser . Sbb uri kt bawah tutup laluan nk bersalin. U

sis da bpe minggu? sy 23week uri kt bwh jgak tp bila da 29week uri da tak kt bwah,kepala baby plk da pndah bwah🤭

3y ago

Sye skrg 29 weeks dktr baru dapat kesan

tak silap saya, salah satu sebab kalau uri bwah, dia tutup laluan nk bersalin.