hamil 7minggu

Boleh saya tahu , sekarang hamil dah 7minggu tapi keluar darah berwarna coklat . normal ke macam mana 😢#pleasehelp #firstbaby #1stimemom

2 Balas

Sama mcm saya sis masa kandungan 6 minggu.. ada tompok² coklat sikit.. Dr kata 'spotting' waktu 1st trimester is normal.. Kalau ada sakit perut sekejap² dlm seminit dua tu Dr kata normal sbb rahim akan cramp sbb baby baru menempel gitu. Yang tak normal kalau darah turun byk & dlm masa yg sama sakit perut dlm masa yg lama. Kalau mcm ni kena refer Dr cepat sbb takut ada apa² komplikasi/keguguran

2y ago

Hi 🙋🏻‍♀️ maaf baru perasan komen. Skrg kandungan saya dah 34 weeks, 8 bulan lebih. Alhamdulillah.. takde masalah spotting lagi. Masa kandungan 6 minggu je pernah ada spotting sikit..