bantu percakapan anak

Boleh saya minta pendapat ibu2 semua tentang bagaimana nak galak kan anak2 atas 1tahun setgh ni bercakap ye? Kita selalu cakap dengan anak,ajar dia baca buku,and dia bergaul dengan org2 besar Dia banyak mngenal benda,faham arahan,dan dia dh pandai buat rutin harian macam pakai baju,buka baju ltak dibaldi,sikat rambut Perkataan pertama dia sebut umi,yang lain2 belum dengar lgi.kalau dia nak apa2 hanya tarik tgn kita atau tunjuk bnda apa dia nak

2 Balas

Maybe dia sebut dh tp tak clear? Anak sy sebaya juga dia boleh sebut air, nasi, tanak tp pelat baby. Takpe tak lmbat lg ni mommy..cuba fokus kat perkataan yg kerap diguna. Mcm sy selalu suruh dia minum air, sbb tu dia pandai ckp air. Kalau dia tunjuk apa yg dia nk, mommy sebut kat dia nama benda tu.

nk rjin ajk sembang ngn ank