Ubi kayu rebus

Boleh makan ubi kayu rebus tak? Skrg masuk trimister 2..tq

6 Balas

try & error. mcm sy anak 1st sy x leh mkn pulut kuning.mmg x tido mlm saket perut.so sy pantang pulut kuning sampai la anak da 6bln baru mkn blk.Anak 2nd suma bole mkn.suma bedal x de mslh.nenas pun sy mkn.tapi nenas yg da masak.mcm pajeri nenas. Alhamdulillah baby skrg pun da nak masuk 4bln.

awak ada alergik dgn ubi rebus ke? kalau xde boleh je nk makan dear. semua makan boleh ambik dgn kuantiti berpada2. jgn berlebihan sahaja😊

Depends badan org. Kalau sy tu, ubi2 jenis angin. Nnti sakit2 pulak atas belakang.. klu awk xde masalah tu xpe, mkn apa pn x kisah

bab mkn nie ikut bdn sis.. ade org mkn ok, ade yg x ok.. klu nk try, try mkn sikit dlu tgk mcm mne..

mkn je apa2 yg awk nk makan sis slagi awk xdek allergic. cuma berpada2 je.

boleh