Demam, batuk, flu

Boleh makan ubat ke?

6 Balas

sy dpt je ubt dr doc hrini..sbb batuk dh sgt lme..sblum ni pon dh mkn ubt y doc sdiri bg ..even tkut nk mkn kerap ubt btuk sbb rmai ckp xelok utk kndungan,tp sy kene mkn sbb btuk buat alahan sy lgi truk,susah tido mlm sbb btuk kuat sgt..ape2 pon tnye lah pndapat doc utk keadaan msing2☺️

sy 13 week..mse 10 week kne demam influenza..doc pakar semua dia bg mkn ubat😅panadol.ubt selsema,ubt batuk, antibiotics jgn ckp la 2 jenis kne telan😢tp klu kite ngndung baik awk refer klnik tmpt awk checkup.mkn ubt yg doc saran kn ok..

Rasanya baik refer doc. Sebab ada setengah ubat batuk & flu saya pernah nak beli, pharmacist tanya dulu pregnant ke tak,maybe sebab ubat tu memang tak selamat during pregnancy

Kalau panadol boleh makan.. tapi kalau batuk dr tak bnyak sarankan ambil ubt batuk tapi dr akan bg gula2 berangin tuu..

Panadol biasa boleh..kalau batuk mkn ubat prospan..

Kena mintak pendapat n ubat Dr