34 minggu

Boleh ke tibe2 bersalin dalam masa 34 minggu

47 Balas

saya dah bersalin 34 weeks arini ... bby pon songsang kelahiran secara cesar tp proses bersalin dipermudahkan... berat bby 2.24 kena admit la psl kecil... sya doakan kalian semua dimudahkan segala urusan bersalin nnti... jgn stress2 semua akn ok sahaja

6mo ago

bole tahu kenapa puan bersalin awal? sy pun baby breech 😭

Anak sy lahir 32 mimggu. Alhamdulillah sihat. Sekarang dah 4bulan. Semoga baik2 semuanya..

1y ago

dia kena tahan tk kak kat nursery

saya baby first 32 minggu dah lahir , tiba tiba sakit contraction setiap 5minit, takde pengalaman lagi... lahir berat 1.8kg je masuk nicu paru paru baby tak matang lagi cuma tak masuk dlm botol la, nurse kata baby yng masuk dalm botol untuk berat 1.50kg ke bawah jee ... 20 hari jugalah baby dalm nicu .. mumi nya 10 dlm tu jga baby sbb tak ckup tempat nak tingal.. sebab lahir tak dapt di kesan, cumanya doc bagi surat rujukan klau mngndung kali kedua check pangkal lahir, kuman takut jadi balik, syukurla skrng kandungan kedua dah 34+1 sehari ... harap sangat cukup bulan 37 minggu ke atas ... banyak delay perkembangan, kesian kat baby sebb lahir awal , ikut pengalamn laa .. lain baby lain cara perkembangn dia ..

hi nak tanya, sbb sy anak first tak ada pnglmn. bru2 ni perut sy asyik mengeras tp tak lama, pgi bila sy bgun ada warna hitam dkt spndr, tp tak rasa lgi ada contraction, perlu ke sy pg hospital? 34 weeks 3 days

2y ago

saya dah 34w4days,tapi blom ada tanda apa apa lgi..klu prut mengeras tu ada lh MCM kontraksi palsu..tapi masih tak ada lgi tanda untuk bersalin..😊

anak ke 2 sy 34 minggu lahir 2.79kg alhamdulillah sihat skrg da 4 tahun...gebu molek je 🤣🤣

3y ago

masa tu baby duduk nicu ke tak puan ?

boleh sis. sy 33 weeks baby dah keluar. insyaAllah doa byk2 baby ok

3y ago

saya usap kdg2 xlmbt blk.

skg Saya pun 34+3 day week..scan Hari tue 1.9kg ja..doc ckp Bby kecil ..risau pula..next scan 36 week, harap2 Berat Bby Naik..risau juga sbb Saya pun turun Berat badan.

3y ago

da bersalin normal Nov 6 Hari tue..Masa 38+5 week. expected Berat Bby 2.8kg..da bersalin 2.6kg ja.nasib Berat Bby normal,syukur semua berjalan lancar.🥰

anak pertama sy dulu 34minggu. alhamdullilah walupun pramatang tpi berat ng kesihatan dia alhamdullilah cantik . berat 2.5kilo. cuma kena kuning. hehe

Boleh je puan. Klu dah smpai masa. Tapi baby premature. Byk prosuder yg perlu ibu ikut demi kesihatan baby.

sy nak tanya, klau bersalin 36w, baby premature ke atau ckup bulan

2y ago

masih premature. start 37mingu baru matang. Kite kire 9bulan 10 hari sepatutnya.