Air 100plus..

Boleh ke sy minum air 100plus.. Baru pregnant 6minggu .. Sbb tubuh lemau xlalu makan..

4 Balas

Sya alahan teruk lgi satu apa tk leh masuk. Bdn mmg lembik. Tp sya mkn buah n minum air jus lemon perah sikit je. Elak kn la minum bergas ni. Lgi2 awal trimester. Kene jaga pemakanan.

Lbh bgs elakkan air2 yg mcm tu. Mase sy dlu doktor suruh minum air kelapa,, alhamdulillah ok je skrg da 22wks. Bdn kite lain2,, tp try je lah sis,, doa yg baik2 n jgn fikir bkn2.

klau boleh xyah la minum mnuman bergas plus kndungan gula yg tggi.. kndungan baru lg sis.. jaga mkn mnum dlu awal2 ni ok 👍

yg bergas ni xelok. kalau takat nak rase tu bole. sbb kandungan awl lagi. minum utk lepaskan tekak je bole sis🤭