bertanya

boleh ke orang mengandung pegi mancing ? org tua ckp tak boleh , bile dgr ulama ckp boleh sbb ikan mancing cari rezeki juga sbb hasil tu utk dimkn em .

5 Balas

Tu org tua2 ckp la tp kalau boleh elakkan la, sbnrnya biasa la mancing ni takot benda2 halus je tanpa sengaja kite terkail ke, ape ke..sy pon ske mancing tp masa pregnant tak la nak mancing sbb kdg2 kata org tua2 ni ada betul nya..kdg2 menakutkan kita demi keselamatan kita dgn kandungan..tp kalau awk rasa selamat, pegi je la..nk masukkan umpan ke ape, bia suami yg buat..yg sy dgar la, ikotkan nak kail guna katak, ikan kecil, cacing tu kan cm menyiksa binatang la..tu je..hehe

Nak mancing boleh tp atas niat kite . Lau mancing sbb untuk kite makan means mencari rezeki xpe . Kalau mancing skdr suke ii nak hilangkan bosan duk umah xboleh . Sbb mende gini tgok ats niat kite sbb allah tahu niat kite . Dye yg menentukan . Lau kite ckp kt org , nak cri rezeki tp niat kite nak suke ii . Xboleh jgk sbb allah tahu . Ha cmtu laa .

Sy ade tgk video ustaz sharing pasal ni.. Boleh je suami memancing dgn niat ikan untuk di makan.. Jgn utk aniaya binatang tu y xboleh tkt Allah akan byar cash kat ank y kita kandung.. Wallahuaklam.. Semoga ank2 kita baik2 saja

teringat kes ari tu..ibu mngdung ikut dgn family pegi memncing, mngkin ajal dah smpai..ibu hamil d sembar buaya.Klu boleh elakan laa klu tgh hamil lg baik duk rmh.

Tringin nak mancing 😭