Menaiki motor

Boleh ke naik motor ketika hamil? Sebab ramai yang melarang saya naik moto ketika mengandung anak pertama bimbang berlaku bleeding. Masalah sekarang saya hanya ada moto untuk pergi klinik berhampiran. #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu #pregnancy #1stimemom #Nanya #klinikAjwa

14 Balas

Bawa motor just make sure jangan terhentak kuat sangat je especially kandungan baru. Sbb kandungan still fragile lagi. Kalau ade lubang ke bonggol ke jgn langgar laju laju. Sye pon masa pregnant ari tu naik moto ulang alik pergi keja. Doa je la byk byk. Time tu pulak mmg ade issues threatening miscarriage. Tp nk buat mcm mane. Moto je ari tu ada utk ulng alik. Tawakal and doa jela. Alhamdullilah baby skrg dh setahun 4 bulan dah

sya dri 8weeks smpai skrg dah 25weeks naik moto g keja hmpir hari2 ..alhamdulillah xdak apa cuma elakkn lggar lopak kt jalan lepastu pastikan pelahan klau awak nampak jalan mcm xrata atau bongol2 jalan xpon msa lalu jalan xrata tu angkt pggung sikit jadi xla rasa sgt.. ..bykkan brdoa smuanya baik2 saja..penah juga sy thentak xp cuba sedapkan hati bckap dgn baby biar smua ok slmat smpai rumah..apa2 pon hati2 ok

bawak motor boleh. kena berhati2 taknak accident. itu je. kalau jatuh motor, itu yg bahaya. kena bonggol ke apa, takde effect pun melainkan rahim jenis tak kuat, memang tak boleh buat kerja berat. yg tu tak boleh bawak motor. musim hujan ni hati2, jalan licin.

alhamdulillah dari 5weeks sampaila beranak naik moto . mintak doa allah jaga saja . jangan fikir bukan bukan . sekarang ni preggy number 2 pun still naik moto sampai nak beranak dah pun .

8mo ago

baru perasan sebb lama tkbukak hehe maaf . takda alhamdulillah . semua dipermudahkan .

boleh je, just perlu hati2 . maklum la jlan dkt malaysia ni byk kolam ikan 😂 klau dorang nk bising lebih2, suruh la dorang yg hantr n jemput awk secara percuma 🤭🤭🤭

Saya bawak motor masa awal2 kehamilan je dah lepas tu asyik sakit pinggng masuk trim ke 2 so hold dulu naik motor. Tak berani pun ya juga apa2 kena lebih berhati2

Hi mommy dah berapa bulan? Kalau saya terpaksa bawa masa mula² pregnant tapi sebaiknya jangan la kalau jalan tu agak jauh dan mommy takut ada risiko.

tak ada masalah pun kalau nak naik motor..cuma bawa motor tu secara berhemah dan berhati2 lagi2 di kawasan berkelopak atau bonggol

Saya naik moto smpai dah 8month . alhamdulillah okay . Tapi jgn lah merempit😁 . Nmpak bongol slow … ap2 pun hati2

saya time pi check up mmg naik moto je..tu je transport yg ada dan mampu...just elak lubang,,bawak elok2..